A MAI ELŐADÁS ELMARAD, MÁJUSBAN PÓTLÁS...

2022.04.23

KEDVES NÉZŐINK!


TÁJÉKOZTATJUK ÖNÖKET, HOGY A 2022. ÁPRILIS 23-RA MEGHIRDETETT, KÁLMÁN IMRE: A BAJADÉR CÍMŰ KONCERT-OPERETT ELŐADÁS ELMARAD SZEREPLŐ HIÁNYZÁS MIATT!

SZÍNHÁZUNK AZ ELŐADÁST 2022. MÁJUS 15-ÉN, 15:00 ÓRAKOR PÓTOLJA.


Az új időpontra a megváltott és foglalt belépőjegyek érvényesek!

Kérjük Önöket, hogy akadályoztatás esetén keressék fel jegypénztárunkat!


JEGYVÁSÁRLÁS AZ ÚJ IDŐPONTRA:


INFORMÁCIÓ:

FEDÁK SÁRI SZÍNHÁZ
1238 Budapest, Hősök tere 21.
0614097249
06706129424

Kálmán Imre:
A BAJADÉR
gála-koncert 2 részben

Színházunk színre viszi a nagy sikerű operett koncert változatát, melyben elmeséljük Önöknek, hogy mi történik a 3 felvonás alatt a színen, illetve ami a legfontosabb, hogy felcsendülnek a mű legnagyobb slágerei színházunk énekesei és zenekara, tánckara tolmácsolásában.

Mi is rejtőzik a történetben:

Az egzotikus-erotikus történet középpontjában Radjami indiai herceg áll, aki a mulató európaiak életét éli Párizsban - autóversenyekkel, flörtökkel, hajnalig tartó mulatságokkal. Ám hazája törvényei szerint hamarosan meg kell nősülnie, és el kell foglalnia "ősei trónját". De közben beleszeret Odette Darimond-ba, az ünnepelt párizsi művésznőbe...

Radjami herceg, Lahore trónörököse a mulató európaiak életét éli Párizsban. Hazája törvényei szerint hamarosan meg kell nősülnie és el kell foglalnia "ősei trónját". Ám ő ahelyett beleszeret Odette-be, az ünnepelt párizsi művésznőbe, aki egy indiai tárgyú operettnek, A bajadér-nek címszerepét játssza a varietében. A történet egy herceg palotájában játszódik le "indiai környezetben". A színpadias "misztikus" környezet arra való, hogy a herceg minél könnyebben meghódíthassa Odette-et. A primadonna azonban azt az excentrikus kívánságát nyilvánítja: a herceg bizonyítsa be, hogy "keleti" szuggesztív erővel rendelkezik, és kényszerítse őt, Odette-et arra, hogy írásban valljon a hercegnek szerelmet. Lahore jövőbeli ura heves ostrom után valóban ráveszi a primadonnát, hogy szerelmes levelet írjon neki. Radjami kijelenti, hogy most már kész megfelelni hazája törvényeinek, még ma este eljegyzést tart Odette-tel. Később azonban mégis kitör az ilyenkor esedékes parázs botrány, ezúttal azért, mert kiderül, hogy Odette csak játékból írta levelét. Ezt a herceg nem hiszi el. Odette szenved taktikázása miatt, időközben megszerette a herceget, és bánja viselkedését. A színházi klakk főnöke vállalkozik a békeközvetítésre. Ez egy meghitt kis bárban zajlik le, a klakk főnök vallomásra bírja Odette-et, és kibékíti a szerelmespárt. Fogadásból a helyszínen lejátsszák A bajadér utolsó jelenetét, amely szintén azzal végződik, hogy a bajadér és a lahore-i herceg egymásra találnak.

Rendeljen jegyet elővételben, biztosítsa a helyét, ajándékozzon jegyet családtagjainak, barátainak!