Hétfő - Szerda - Péntek     10.00-18.00

BEMUTATKOZIK A TIHANYI VÁNDORSZÍNPAD MESETÁRSULATA

2020.03.30

A Tihanyi Vándorszínpad Mesetársulata vendégelőadásaival már többször örvendeztette meg a kicsiket és a nagyobbakat is a Fedák Sári Színház színpadán. Az ő előadásukban láthattuk a Hamupipőkét, a Csodahegedűt, az Elvarázsolt Katinkát és a Meséket Mátyás királyról. "Társulatunk tagjai mindig azt érzik, valahányszor ide, e családias kis színházba jövünk fellépni, hogy igazi színházba jöttünk. Örülünk, hogy előadásainkkal, azok tartalmával, kivitelezésével hozzájárulunk a Fedák Sári Színház népszerűségéhez, programjainak változatosságához" - nyilatkozta a társulat vezetője, Tihanyi Tóth Csaba.

"A tehetség egyszerre a legáldottabb és legátkozottabb ajándék, amit ember valaha is kaphat. Mert a művész gyakran képtelen elviselni azt a lelki sivárságot, amely körülveszi őt, megváltoztatná a világot, de egymaga tehetetlen, és ettől a tudattól sosem szabadulhat. Ugyanakkor meglátja az arany csillogását a hamu alatt, s hallani képes az énekszót, dörögjön bár kegyetlenül körülötte az élet, és tudja, hogy amit most lát, csak percnyi tünemény, mégis örökké él emlékezetében. Különös kegyetlen gépezet a világ. Éppen ezért szükségünk van olyanokra, akik minden szerencsétlenség ellenére képesek meglátni a Szépséget, ami sokszor láthatatlan. Szükségünk van költőkre, hogy szeressenek, aggódjanak értünk, hogy utat mutassanak, meghaljanak velünk és megsirassanak bennünket." 
(Márai Sándor)

Érdekességként idézzük Tihanyi Tóth Kinga "Író a nézőtéren" címmel 2019. február 28-án posztolt beszámolóját: "A Csodahegedű olyan hegedű, ami csak azoknak a kezében szólal meg, akik tiszta szívűek... Ma is megszólalt.

Nagyon jó előadás volt a Fedák Sári Színházban. 300 gyerek, nagyon aktívak voltak, a végletekig. Én ezt imádom. Bálint és a királyfi szerepében Bordas Misi kitűnő volt. Bájos és nagyon ügyes Napsugár, a perecárus lány szerepében Mester Nikolett. Kiváló Bukfenc cica Tóth Inez, isteni volt Csibész kutya Subi Zoltán, és remek a gonoszt játszó Sigismund. Le is üvöltötték őt a gyerekek. Megérdemelte. A jó pedig elnyerte jutalmát! Mint előbb vagy utóbb, de az életben is. Másban nem érdemes még hinni sem..."