KARÁCSONY ELŐTT LESZ PÓTOLVA A CSÓKOS ASSZONY BEMUTATÓJA...

2021.11.29

Kedves Színházkedvelők!

Sajnos betegség miatt novemberben elmaradt Zerkovitz Béla, A CSÓKOS ASSZONY című operettjének premierje, melyet megígértünk Önöknek, hogy pótolunk!

Eljött a pillanat, amikor is kitűztük a bemutató új dátumát, melyet most meg is osztunk Önökkel:


Zerkovitz Béla:

A CSÓKOS ASSZONY

operett 2 felvonásban

2021. DECEMBER 19. /vasárnap/ 15:00 ÓRA


Nagy a készülődés a Nagytemplom utcai bérházban. Pünkösdi Kató, a fiatal színinövendék, aki a Csókos asszony című operett címszerepét játssza hatalmas sikerrel, és Dorozsmay Pista eljegyzésére készülődik a háznép. Betoppan Báró Tarpataky, a híres mecénás is, akit a délutáni előadáson elbűvölt Katóka tehetsége, és meghívja a lányt Bajza utcai villájába. A lány udvariasan visszautasítja a báró ajánlatát. Közben a vőlegény, bárhogy igyekszik, nem tudja visszaszerezni az átmulatott éjszakán zálogba adott jegygyűrűket, ezért megszökik. Amikor a vőlegény nem jelenik meg az eljegyzésen, Kató bánatában mégiscsak elindul a Bajza utcába...

A Csókos asszony egy igazi szerelmi történet mely, - mint az operett műfajának legjobbjai -, a világháborútól megtépázott Budapesten játszódik. Józsefvárosban, az 1920-as évek környékén szinte lehetetlen a nyomorból kitörni. Mégis, vagy éppen ezért, az élni akarás, a boldogság utáni vágy tobzódik az operettekben, a zenés játékokban és a kabarékban. Az előadásban olyan ismert, örökzöld dalok csendülnek fel, mint az Éjjel az omnibusz tetején, Gyere, te nímand!, Asszonykám, adj egy kis kimenőt!. Zene, tánc, romantika és sok humor. Minden, ami egy felhőtlen estéhez szükséges.

SZEREPOSZTÁS:

Pünkösdi Katóka
ÚJHELYI ANDREA
Dorozsmai István
SZONDI TAMÁS
Rica-Maca
CSEKE BRIGITTA
Ibolya Ede
SIMON ZOLTÁN
Hunyadiné
UDVARIAS KATALIN
Kubanek, hentesmester
ZSIGA LÁSZLÓ
Báró Tarpataky
BEREZNAI ROLAND
Salvatore, Főkomornyik
SZABÓ ANTAL
Hettyeginé
HALMI ILDIKÓ
Virágáruslány
HABERLE VIKTÓRIA

Közreműködik:
Fedák Sári Színház zenekara és tánckara

Rendező:
SÁRKÁNY KRISZTIÁN

Rendezőasszisztens: SÁRKÁNY ERIKA
Jelmeztervező: HALMI ILDIKÓ
Koreográfia: KÁRAI BORBÁLA
Műszaki vezető: BALOGH BENEDEK