KÉT PRODUKCIÓVAL ÉRKEZIK A TIHANYI VÁNDORSZÍNPAD SZÍNHÁZUNKBA...

2022.01.07

A tavaszi időszakban sem hagyjuk a családokat, kicsiket és nagyokat színházi előadás nélkül!

A TIHANYI VÁNDORSZÍNPAD két produkcióját hozza el Soroksárra március és május hónapban.

Grimm:
HAMUPIPŐKE
mesejáték
2022. MÁRCIUS 19. /szombat/ 11:00 ÓRA

Hamupipőke története az egyik legtöbbet feldolgozott, előadott és megfilmesített mese. Hamupipőke gúnynevét anyja halála után a mostoha nővéreitől és azok anyjától kapta, akik a lányt saját háza cselédjévé tették, még a kandalló tisztítását is vele végeztették. Amikor a trónörökös bált hirdetett, hogy a legszebb leányok közül párt találjon magának, a gonosz nővérek hiába gátolták Hamupipőkét, aki egy jó tündér segítségével mégis megjelent az estélyen titokban. Varázslatos ruhájában és díszes cipellőjében a legszebben tündökölt. A királyfi rögtön beleszeretett, de hiába próbálta kitalálni ki ő, a lány éjfélkor eltűnt. Azonban az egyik cipellőjét elhagyta, amikor kiszaladt a palotából. A királyfi valamennyi leány lábára felpróbálta a cipőt, de végül csak a szépséges Hamupipőke lábára illett. Azonnal elvette feleségül, és még tán ma is élnek, ha meg nem haltak.

Tihanyi Tóth Kinga:
A CSODAHEGEDŰ
mesejáték
2022. MÁJUS 14. /szombat/ 11:00 ÓRA

Mese a szegény szabólegényről, aki egy csodahegedű segítségével eléri élete álmát. Sok kalandot él át, amíg a faluból a városba jut; megismeri Csibészt, a kutyát, Bukfencet, a macskát, a perecárus lányt, Napsugárt, és még magát a királyt is! A mese végén a gonosz lelepleződik, a jók pedig elnyerik jutalmukat! A csodahegedű pedig lehet, hogy új gazdára talál...

BEMUTATKOZIK A TIHANYI VÁNDORSZÍNPAD MESETÁRSULATA

"A tehetség egyszerre a legáldottabb és legátkozottabb ajándék, amit ember valaha is kaphat. Mert a művész gyakran képtelen elviselni azt a lelki sivárságot, amely körülveszi őt, megváltoztatná a világot, de egymaga tehetetlen, és ettől a tudattól sosem szabadulhat. Ugyanakkor meglátja az arany csillogását a hamu alatt, s hallani képes az énekszót, dörögjön bár kegyetlenül körülötte az élet, és tudja, hogy amit most lát, csak percnyi tünemény, mégis örökké él emlékezetében. Különös kegyetlen gépezet a világ. Éppen ezért szükségünk van olyanokra, akik minden szerencsétlenség ellenére képesek meglátni a Szépséget, ami sokszor láthatatlan. Szükségünk van költőkre, hogy szeressenek, aggódjanak értünk, hogy utat mutassanak, meghaljanak velünk és megsirassanak bennünket." (Márai Sándor)

A Tihanyi Vándorszínpad Mesetársulata vendégelőadásaival már többször örvendeztette meg a kicsiket és a nagyobbakat is a Fedák Sári Színház színpadán. Az ő előadásukban láthattuk a Hamupipőkét, a Csodahegedűt, az Elvarázsolt Katinkát és a Meséket Mátyás királyról. "Társulatunk tagjai mindig azt érzik, valahányszor ide, e családias kis színházba jövünk fellépni, hogy igazi színházba jöttünk. Örülünk, hogy előadásainkkal, azok tartalmával, kivitelezésével hozzájárulunk a Fedák Sári Színház népszerűségéhez, programjainak változatosságához" - nyilatkozta a társulat vezetője, Tihanyi Tóth Csaba.

Érdekességként idézzük Tihanyi Tóth Kinga "Író a nézőtéren" címmel 2019. február 28-án posztolt beszámolóját: "A Csodahegedű olyan hegedű, ami csak azoknak a kezében szólal meg, akik tiszta szívűek... Ma is megszólalt. Nagyon jó előadás volt a Fedák Sári Színházban. 300 gyerek, nagyon aktívak voltak, a végletekig. Én ezt imádom. Bálint és a királyfi szerepében Bordas Misi kitűnő volt. Bájos és nagyon ügyes Napsugár, a perecárus lány szerepében Mester Nikolett. Kiváló Bukfenc cica Tóth Inez, isteni volt Csibész kutya Subi Zoltán, és remek a gonoszt játszó Sigismund. Le is üvöltötték őt a gyerekek. Megérdemelte. A jó pedig elnyerte jutalmát! Mint előbb vagy utóbb, de az életben is. Másban nem érdemes még hinni sem..."