Hétfő - Szerda - Péntek     10.00-18.00

KÓSTOLJA MEG KARÁCSONYI BEJGLIJEINKET A SZÍNHÁZBAN...

2021.12.08

KÓSTÓLD MEG TE IS KARÁCSONYI BEJGLI VÁLOGATÁSUNKAT SZÍNHÁZUNK RECEPCIÓJÁN!


Válogass kedvedre 3 különböző bejglinkből, melyekkel támogathatod színházunkat és igazi karácsonyi hangulatot adhatsz vendégeid számára otthonodban, vagy meglepheted családtagjaidat, vagy akár munkatársaidat.

A megrendelt finomságok mellé egy ajándékot is kapsz színházunk társulatától.

A hagyományos bejgli nélkül elképzelhetetlen a karácsonyi asztal. A klasszikus karácsonyi bejgli diós vagy mákos töltelékkel készül. Ezt az illatos tekercset korábban kalácstésztából, olykor patkó formára hajlítva készítették, de az élesztős omlós, azaz pozsonyi tésztából sütött változat még finomabb, és sokkal tovább friss marad.

A bejgli eredetileg a pozsonyi pékek töltött kiflijéből, az úgynevezett pozsonyi kifliből született. A pozsonyi pékek évszázadokon keresztül figyelték a pozsonyiak vásárlási szokásaikat majd 1559-ben dióval és mákkal töltött kiflik gyártásába kezdtek. Ezeknek a töltött patkóknak akkora sikerük lett, hogy hamar megjelentek Pozsonyon kívül is és más városokban is nagy népszerűségre tettek szert. Ebből a kifliből született a hasonló tésztájú és töltelékű bejgli.

Sokan nem tudják, hogy a bejgli töltelékének kultikus jelentősége van. A mák a bőségek és a termékenységet szimbolizálja míg a dió a gazdagságot, jó egészséget és jó létet testesíti meg.

Színházunk KARÁCSONYI FEDÁK SZÍNHÁZI BEJGLI VÁSÁRRAL várja támogatóit. A tekercsek "megvásárlása" adományként, támogatásként folyik be a színház fenntartásába ebben a nehéz időszakban!

Úgy gondoltuk, hogy most még igazabb az a mondás, hogy "JOBB ADNI, MINT KAPNI!" Mert igaz, hogy jó érzés ajándékot kapni valakitől, de még jobb érzés látni mások arcát, örömmel telten.


A TÁMOGATÓI BEJGLIK MEGRENDELÉSE AZ ALÁBBI LINKEKEN KERESZTÜL TÖRTÉNIK:

Kategóriák

Tájékoztatjuk kedves támogatóinkat, hogy a megrendelt bejglik 2021. DECEMBER 15-22-ig vehetők át, illetve szállítjuk ki őket!
A pontos időpontról kollégáink tájékoztatják Önöket, elérhetőségeik egyikén!