MÁR A NAGYMAMA ELŐADÁSUNK IS MEGTEKINTHETŐ ONLINE!

2021.11.22

ÚJDONSÁG AZ ONLINE SZÍNHÁZ MŰSORÁN!

Csiky Gergely: A NAGYMAMA című vígjátékával bővül az online színházi paletta, mellyel reméljük, hogy sok kedves nézőnknek tudunk kedveskedni, hiszen otthonában, biztonságban és kényelemben tudja megtekinteni az aranyos kis komédiát.


Hogy miről is szól?

Csiky Gergely "A nagymama" című alkotása finom humorban, fordulatokban és érzelemben gazdag mű, mely már az első bemutatóján nagy sikert aratott.

A fiatalember, aki franciatanárnak jelentkezik a leánynevelő intézetbe, szerény viselkedésével és helyes pedagógiai elveivel elnyeri az intézet nevelőinek bizalmát. Csak Tódorka Szilárd tanár úr tudja, hogy ez a fiatalember "báránybőrbe bújt farkas", s nem más, mint az ifjú Szerémi gróf, aki az egyik növendék, Márta kisasszony miatt vállalkozott erre a kalandra. Tódorka Szilárd, a régi nevelője ajánlotta be az intézetbe, mert nem tud semmit megtagadni volt tanítványától. Most azonban elhatározza, hogy mindent bevall Szerémi grófnénak, a fiatalember nagymamájának. A Nagymama meglátogatja az intézetet, hogy megismerhesse az új "franciatanárt". Négyszemközt kivallatja unokáját, hogy ki miatt "tanárkodik" itt. A Nagymama segíteni akarja a szerelmeseket, mert visszagondol saját szomorú történetére. Őt elválasztották szerelmesétől és boldogtalan volt egész életében. De vajon sikerül-e a Nagymamának, hogy a fiatalok egymáséi legyenek, ki tudja-e bogozni a múltbéli igen összekuszált családi bonyodalmakat, ki-kire talál rá, s kivel lesz boldog: erről mesél a darab.


SZEREPOSZTÁS:

Szerémi grófné
KISS ÁGNES
Szerémi Ernő, grófné unokája
SZONDI TAMÁS
Mártha
KISS RÉKA
Langó Seraphine
TISZAI NAGY ILDIKÓ
Tódorka Szilárd
SZABÓ ANTAL
Örkényi Vilmos báró, nyugdíjazott ezredes
HORVÁTH LALA
Örkényi Kálmán
SÁRKÁNY KRISZTIÁN
Örkényi Piroska
CSEKE BRIGITTA
Tímár Karolin, leánynevelő intézet tulajdonosa
MASZLÓ ÁGOTA
Koszta Sámuel,
nyugdíjazott evangélikus tábori lelkész
BEREZNAI ROLAND
Galambosné, a grófné gazdasszonya
HALMI ILDIKÓ

Rendezte:
SÁRKÁNY KRISZTIÁN

ELŐADÁSUNKAT AZ ALÁBBI IKON KATTINTÁSÁVAL TUDJA MEGTEKINTENI: