Hétfő - Szerda - Péntek     10.00-18.00

BEMUTATÓINK A 2023/2024-ES ÉVADBAN

2023.05.22

10 ÉVESEK LETTÜNK!

Színházunk 10 éve szolgálja kedves közönségét, most még nagyobb lelkesedéssel vág bele a 2023/2024-es évadba. A 10 éves jubileumi évadban 4 különböző műfajú bemutatóval kedveskedünk Önöknek, természetesen megtartva néhány idei előadást is. 

A 2023/2024-ES ÉVAD BEMUTATÓI:

Dunai Ferenc

A NADRÁG

szocialista vígjáték

Emlékszik-e még valaki arra, mi az a "szocialista vígjáték"? Aminek társadalmi mondanivalója ugyan kicsinyke volt, a humora pedig soványka, viszont a Patyolattól a Közértig bátran kritizálta az élet nagy kérdéseit. Dunai Ferenc A nadrág című komédiájának vígszínházi premierje egy csapásra szakított ezzel a módszerrel. Mert miről is van szó? Egy szocialista nagyvállalat igazgatója titkolt szeretője ágyában fekszik egy szexin forró éjszaka után. Egyfolytában a szocialista erkölcsről prédikál és a vállalati ünnepség dísz szónoklatára készül a szocialista ipar csodálatos teljesítményéről. Egy valódi díszpinty. Egy potentát.Képzeljék el Feleki Kamillt, aki épp Ruttkai Éva ágyából kászálódik ki és keresi a nadrágját… Hát, igen. Ez a fránya nadrág! A bajok mindig ilyen apróságok miatt kezdődnek. Mert nadrág nélkül mit ér a legnagyobb társadalmi pozíció, a legpontensebb férfiúi büszkeség! Mi marad egy emberből a nadrágja nélkül? És mi marad a rendszerből egynadrágja vesztett főkáderéből? Erről szól az elmúlt 60 év egyik legsikeresebb, és legmulatságosabb magyar és bátran kijelenthetjük: "szocialista vígjátéka" Csak éppen a szocializmus bukott ki alóla. Vagy mégsem?


L. Frank Baum

A VARÁZSLATOS ÓZ

mesemusical

Dorothyt, a kansasi lányt és kutyusát, Totót hatalmas tornádó ragadja el. Egy csodás, ismeretlen helyen, Manóföldön ébrednek fel. A kansasi házukat is odapottyantotta a tornádó, egyenesen a gonosz keleti boszorkány feje tetejére, csak a piros cipős lába látszik ki alóla. A manók ujjongva fogadják a kislányt, aki végre megszabadította őket, Glinda, a jó tündér pedig megajándékozza Dorothyt a gonosz keleti boszorkány varázserejű cipellőjével. A kislány szeretne hazajutni a családjához, de ehhez végig kell mennie Totóval a sárga köves úton. Útjuk során találkoznak a Madárijesztővel, a Bádogemberrel és az Oroszlánnal. A Madárijesztő egy kis észre, a Bádogember szívre, az Oroszlán pedig bátorságra vágyik. Dorothy és új barátai együtt mennek tovább a sárga köves úton, hogy eljussanak Smaragdvárosba, és megkeressék Ózt, a nagy varázslót, mert azt remélik, ő majd segíteni fog rajtuk, és teljesíti minden kívánságukat. Az út során fantasztikus kalandokba csöppennek, ám a gonosz nyugati boszorkány folyton akadályt állít eléjük, mert meg akarja kaparintani a rubin piros cipőt. Végül Glinda segítségével Dorothy, Totó, Madárijesztő, Bádogember és Oroszlán megérkeznek Smaragdvárosba, Óz palotájának kapujához…

A világhírű dalok, az ismert és szeretett figurák izgalmas színházi kalandot ígérnek minden korosztály számára...


Lévay Szilveszter / Frank Wildhorn műveivel

MONARCHIA, AZ UTOLSÓ CSÓK...

musical-koncert

I. felvonás...
A fiatal Sissi szabadságvágya kielégíthetetlen. Egy bálon anyja hírül adja, hogy idősebb lányát Ferenc Józsefhez szánják. A bejelentést Elisabeth szerencsétlen balesete szakítja meg. Az ájult lány és a Halál találkozása megváltoztatja mindkettőjük sorsát. A túlvilági lény képtelen arra, hogy magával vigye, de örökre eljegyzi magát a lánnyal. Az ifjú Ferenc József mentehetetlenül beleszeret a zabolátlan Sissibe, és anyja tiltása ellenére nőül veszi. Az asszony viszontagságokkal teli életében a boldogság ritkán látott vendég; magányát csak egyetlen barát enyhíti, akire mindig számíthat: a Halál, akit imádott fiának koporsója mellett arra kér, végre ragadja el életét, de hiába. Végül a gyilkos fegyver egy olasz anarchista kezébe kerül, hogy Elisabeth megnyugvásra lelhessen vágyott kedvese karjaiban.

II. felvonás...
Az udvar hivatalos jelentése szerint Rudolf és Maria önkezével vetett véget életének, de a trónörökös ideológiai szembenállása apjával, Ferenc Józseffel, a magyar főurak szervezkedése a Habsburgokkal szemben és Eduard Taaffe miniszterelnök tevékenykedése, aki kémekkel figyeltette a trónörököst és titkolt viszonyát fölhasználva próbálta tönkretenni a trón várományosának politikai karrierjét, kétségeket ébresztenek bennünk...


Bencsik Imre

A KÖLCSÖNLAKÁS

vígjáték

A lakásról már több változatban szoktunk hallani, mint például garzonlakás, komfortos lakás, de mi az a kölcsönlakás? Ez a kifejezés igazában a poligámok háza táján használatos. Mert miről is van szó? Mindnyájan ismerünk olyan "ideális" házaspárokat, akik hosszú évek után egy kis levegőváltozásra vágynak, s szeretnék beszippantani egy másik, egy ifjabb férfi, vagy hölgy leheletét. Persze nem tartósan csak néhány röpke óra erejéig.Ebben a darabban is erről van szó: adva van egy házas ember, aki de nem bír a vérével, és szeretne ágyba bújni titkárnőjével. Viszont, mint ismert közéleti ember (képviselő) nem kompromittálhatja magát egy szállodában. Ilyenkor kapóra jön egy kolléga, egy barát, akinél hódolhat szexuális szenvedélyének. Eddig minden rendben is volna, csakhogy annak a kölcsönlakást felajánló barátnak is van felesége, és azt meg a képviselőné kéri meg ugyanerre az apró szívességre, hogy hadd áldozzon ő is a szerelem oltárán ifjú kedvesével. Miután a háziak nem tudnak párjuk befogadó nagylelkűségéről, egymástól függetlenül adták kölcsön ugyanazt a lakást a szerelmi légyottra készülő házaspár mindkét tagjának. S amikor eljön a randevú ideje, mindkét gerlepár majdnem egy időben érkezik meg szertőjével a tett színhelyére. De az miként oldható meg, hogy össze nem találkozzanak? Leendő nézőink számtalan mulatságos fordulat tanúi lehetnek, amint a házigazda, mint egy váltóőr irányítja egyik szobából a másikba a bujkálódó párokat, hogy össze ne "ütközzenek" egymással. Hogy ez miként sikerül, és ki nevet a végén ez maradjon meglepetés.

Annyi biztos, hogy a közönség nemcsak a végén nevet majd, hanem végigkacagja az egész előadást.


Fényes Szabolcs

SWEETHEART

operett-koncert

Egy angol milliomos fia hajnali részegségében legjobb barátját lövi agyon. A gyilkos az idegenlégiónál keres menedéket. Itt, Tangerben ismerkedik meg egy csodálatosan szép táncosnővel, aki hozzásegíti a fiatalembert, hogy megszökjék a szaharai pokolból. Az üldözők már a szökevény nyomában vannak, de a táncosnő magára vonja a figyelmet. Táncol, és ez a néhány pillanat, mely az üldözőt szinte odaszegezi a mulató padlójához, elegendő ahhoz, hogy a tenger felől megszólaljon a jel: a menekülő már biztonságban van, a mentőhajó fedélzetén. Tanger után Párizsban folytatódik a mese. A táncosnő már világhírre tett szert. Az ifjú milliomos is vígan éli világát. Kiderül, hogy állítólagos áldozatának kutyabaja. A pisztolygolyó egyetlen hajszálában sem tett kárt. A fiatalember nem úgy viselkedik megmentőjével szemben, mint ahogy az operettmorál szerint kívánatos, de mindez pillanatnyi késedelmet jelent csupán. A szerelmesek egymásra lelnek, s örök boldogságban egyesíti őket az áradó zene...


Chazz Palminteri

A HŰTLENSÉG ÁRA

krimi vígjáték

Jack a tízéves házassági évfordulójukra egy bérgyilkossal lepi meg feleségét. Maggie ugyan régóta sejti, hogy férje összeszűri a levet a titkárnőjével, de nem gondolta, hogy ide jutnak. Ám a dolgok nem mennek olyan gyorsan, mert Tony, a bérgyilkos, a férj jelére vár, egy telefoncsengetésre. Addig is beszélgetni kezd az izgatóan vonzó nővel…

A világhírű Chazz Palminteri színész magának írta Tony szerepét, és nagy sikerrel el is játszotta a kaliforniai The Court Theatre-ban 1991-ben. Nem sokkal ezután filmet is forgattak belőle, ahol Palminteri partnerei Cher és Ryan O'Neal voltak. A filmet a berlini filmfesztiválra is meghívták. Mint a kritikák írták, amolyan "tarantinós" hangulatú film lett, de nem folyik annyi vér…

Kedves Nézőink!

Szeretettel várjuk Önöket a jegypénztárban, ha bármi kérdés felmerül jegyeinkkel vagy bérleteinkkel kapcsolatban, szívesen segítünk és válaszolunk kérdéseikre telefonon a 06-1/409-72-49 ; 06-70/612-94-24-es elérhetőségeken vagy e-mailen, a jegyek@fedakszinhaz.hu címen.

A bérletes jegyek kiadása a bérletek bemutatásával történik, az előzetesen lefoglalt hely(ek)re az előadás napján!Az előadások lehetséges dátumairól mindig az aktuális havi műsorból tájékozódhatnak honlapunkon, Facebookon, vagy a jegypénztár nyitvatartási ideje alatt telefonon.Amennyiben Önnek mégsem felelne meg a kiválasztott bérletes előadás időpontja, lehetőséget biztosítunk időpontcserére, melyet legkésőbb 3 nappal az előadás időpontja előtt jeleznie kell. Ellenkező esetben a lefoglalt hely elhasználtnak minősül!Ez ügyben kérjük telefonon vagy e-mailben vegye fel velünk a kapcsolatot!


JEGYEKET és BÉRLETEKET RENDELHET:

Vezetékes telefonon: +3614097249
Mobiltelefonon: +36706129424
E-mailben: jegyek@fedakszinhaz.hu

JEGYPÉNZTÁR NYITVATARTÁS:

HÉTFŐ 10:00-18:00
SZERDA 10:00-18:00
PÉNTEK 10:00-18:00

Telefonos jegy- és bérletrendelését nyitvatartási időben fogadjuk. Jegyinformációs vonalaink esetleges túlterheltsége esetén kérjük szíves türelmüket.
A beérkezett e-mailekre szintén hétköznap, nyitvatartási időben válaszolunk.
Előadások előtt egy órával a jegyirodában elsődlegesen az aznapi előadások jegyeit vehetik át, illetve vásárolhatják meg.
Elővásárlás abban az esetben lehetséges, ha már az előadásra érkezőket kiszolgáltuk. Megértésüket köszönjük!


CSOPORTOS JEGY- ÉS BÉRLETRENDELÉSÉRT KERESSE A JEGYPÉNZTÁRUNKAT VAGY SZERVEZŐINKET:

Soltész Sarolta:
jegyek@fedakszinhaz.hu
+36706129424

Sárkány Erika
marketing@fedakszinhaz.hu
+36708818935