TÁMOGASD TE IS A FEDÁK SÁRI SZÍNHÁZAT!

2022.07.18

Kedves Színházkedvelők!

Segítségért fordulunk hozzátok!

Színházunk, mint más magánszínház, nagyon sok nehézséggel küzd az elmúlt és küzd majd az elkövetkező időszakban. Még ki sem lépünk a járványhelyzet okozta negatívumból, újra és újra itt a következő megoldandó feladat, melyekről szeretnénk nektek egy-egy részlettel tolmácsolni itt is vezetőnk szavait:

" Ha nem változik a helyzet, akkor nem biztos, hogy kibírja a téli időszakot a színház!
Alig húztuk ki a színház nagyobb projektjeit a sárból és újra és újra itt a következő feladat, melyek jelen a állapotban nem engedik, hogy józan ésszel elindítsunk egy új évadot. 

Több állami pályázaton indult egyesületünk és rendszerint azt a választ kapjuk, mint sok más magánszínház, hogy: "FORRÁSHIÁNY MIATT ELUTASÍTVA... , További sok sikert kívánunk a munkájukhoz..."! Abból, hogy csak a jegyek ára marad egy olyan kulturális műhelyben az összbevétel és persze kisebb vállalkozók, cégek 30-50 ezer forintosa támogatása, valamint a Szerencsejáték Zrt. 1-1 előadás megfinanszírozásának adományát - melyet tiszta szívünkből köszönünk - az nem elég színházat csinálni. 

Kinek van ahhoz lelke, hogy becsapva Önmagunkat, a színészeket, zenészeket, táncosokat és legfőképpen a közönséget, hogy elindítson egy évadot úgy, hogy nem garantálja semmi sem a működést? Itt nem Önös érdek kell, hogy vezérelje a teátrum fenntartását, hanem a józan ész és a felszabadult játék, amely igen, ki kell mondani sok pénzbe kerül! Fel lehet "csapni" egy előadást a színpadra, csak az nem feltétlenül művészet, hanem becsapás. Ön és mások becsapása.

Lassan itt van a születésnapi koncertem... Igen, milyen szép, hogy életemben először van színpadra helyezve a napján... De nem érzem azt, hogy boldogsággal töltene el! Persze készülünk rá, próbálunk, de valahogy nem az igazi. A művészet a lélekből fakad és ha azt csak gondok veszik körül, akkor valahogy beszorul és nem jön ki, mert fáj... Fáj az, hogy amiért eddig dolgoztunk, az lehet, hogy meghal, hogy amiért az életedet adnád, az bezárhat... Nehéz, nagyon nehéz!

Színészeinknek és zenészeinknek fogalma sincs, hogy az új rendszerben miként fognak tudni "működni", hogyan élik túl azt, hogy így is talán a magánszínházban játszó embereknek a legkevesebb a fizetésük. Igen, már hozzá szoktak ahhoz, hogy sok helyen kell teljesíteniük, hogy megélhessenek... De ha az adó mértéke nő, akkor a bevételnek is nőnie kell, amit nem tud egy "cérnaszálon működő" színház bevállalni, mert felmerül a kérdés: MIBŐL és HOGYAN? 
Mi nem szeretnénk, ha - amiért eddig dolgoztunk - egyszer csak nem lenne. Játszani szeretnénk, nevettetni a közönséget. Azt szeretnénk látni, hogy a negatív hangulatban érkező publikum mosolyogva, vidáman és derűsen hagyná el az előadás végén a nézőteret.

Azt is el kell árulnom, hogy a háttérben dolgozók munkájuk 80%-át azzal töltik, hogy támogatásokat kérjenek, vagy adományokat. Nincs közönségszervezés, nincs kulturális kapcsolattartás, nincs előadás kiajánlás, vagy ha jut rá idő, akkor esetlen 1-1 napokon maximum, holott nem ez lenne a lényeg. A színház nagyon fontos eleme a találkozás, beszélgetés, egyáltalán a kapcsolattartás. De nem így! Nem 9 órából 7,5 órát naponta a vállalkozókkal, hanem minimum 4-5 órát a közönséggel, vendégekkel, csoportvezetőkkel, ha ez nincs, megint meghal a lelke... 

DE!
Egyenlőre folytatjuk, csináljuk ameddig bírjuk! Viszont újra és újra mindenki segítségére szorulunk!

Szeretnék Én, Sárkány Krisztián személyesen megkérni minden kedves színházkedvelőt, színházbarát vállalkozót, hogyha tudja segítse, akár minimális anyagi támogatással a teátrumunkat, mert hiszem, hogy átvészeljük ezt az időszakot is! Ha tetszettek az előadások, amelyeken részt vettetek, vigyétek a hírét, osszátok meg a közösségi oldalakon, mondjátok el a szomszédoknak, barátoknak, ismerősöknek, vagy akár a munkatársaitoknak, mert ennél nagyobb segítség talán nincs is.EGYÜTT!  Akarjuk együtt, hogy Dél-Pest egyetlen kőszínháza megmaradjon! "

Ha úgy érzed, hogy TÁMOGATNÁD színházunk működését, akkor az alábbi lehetőségeken keresztül teheted meg:

Lepd meg ajándékutalvánnyal...

Lepd meg szeretteid és ismerőseid Fedák Ajándékutalvánnyal, hogy színházi élményt szerezhess nekik!
Vásárolható utalványértékek: 1 000 Ft , 2 000 Ft , 5 000 Ft , 10 000 Ft
Az utalványok megvásárolhatók színházunk jegypénztárában!

Vásárolj bérletet...

Megjelentek színházunk bérletei a 2022/23-as évadra, melyeket az alábbi gombra kattintva érhetsz el és fedezhetsz fel:

Támogass egyszeri adománnyal:

Ha tehetitek, küldjetek közvetlen pénzadományt az alábbi bankszámlaszámra (Kérjük, hogy a közleménybe írjátok bele, hogy ADOMÁNY, valamint küldjetek levelet az elérhetőségeitekkel az info@fedakszinhaz.hu e-mail címre, hogy megköszönhessük!):

SOROKSÁR KULTÚRÁJÁÉRT EGYESÜLET
OTP 11720018-22005285-00000000

Vedd a nevedre a széket...

Az adomány során nézőtéri székek jelképes 1 évre való megvásárlásával támogathatod működésünket. A választott székre egy táblát helyezünk ki, amelyen egy éven keresztül szerepelni fog a támogatóink által kért név, a honlapon feltüntetjük pártfogóink névsorát, valamint egy emléklapot is kiállítunk részükre.
A székkeresztelői támogatásról további információt kérhetsz színházunk munkatársainál az alábbi elérhetőségeken:

E-mail: szervezes@fedakszinhaz.hu
Telefon: 0614097249


Elérhetőségeink:

FEDÁK SÁRI SZÍNHÁZ
1238 Budapest, Hősök tere 21.
0614097249 ; 06706129424
info@fedakszinhaz.hu