CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ

Kálmán Imre - Leo Stein:

A CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ

nagyoperett

SZEREPOSZTÁS: 

Vereczky Szilvia
ÚJHELYI ANDREA 

Edwin Ronald Lippert-Weilersheim hercege
SÁRKÁNY KRISZTIÁN

Cecília, Edwin anyja
BALOG TÍMEA

Kaucsiánó Bonifác gróf, Edwin barátja
ÖLLER ROLAND

Kerekes Feri
EGRI LÁSZLÓ

Miska, főpincér
ZSIGA LÁSZLÓ

Stazi grófnő, a herceg unokahúga
KISS RÉKA

Leopold Maria, Lippert-Weilersheim hercege
BEREZNAI ROLAND

Ferdinánd, Habsburg főherceg, nőcsábász
HORVÁTH LALA

Rohnsdorff tábornok, Edwin nagybátyja
SZABÓ ANTAL

Krisztina, Cecília kényes barátnője
HALMI ILDIKÓ

Közreműködik:
Fedák Sári Színház tánckara

Rendezte:
SÁRKÁNY KRISZTIÁN

Rendezőasszisztens: SÁRKÁNY ERIKA
Jelmeztervező: HALMI ILDIKÓ 
Koreográfia: KISS RÉKA / KIS KRISZTINA
Műszaki vezető: VÉKONY ZSOLT

Az operett-statisztikusok szerint nincs egyetlen perc, amikor a Föld valamelyik pontján föl ne csendülne - színházban, koncerten, filmen, tévében vagy rádióban - Kálmán Imre valamelyik népszerű melódiája.

S kétségtelen, legtöbbször A Csárdáskirálynő dallamai hangzanak fel, mellyel a zeneszerző kiérdemelte az első helyet kora vezető operett-komponistái között! Nem véletlenül játszották az 1915-ös premier helyszínén, Bécsben 533 estén át, majd söpört végig a mű Európán: az I. világháború ellenére azonnal bemutatták Svédországban, Finnországban, Lengyelországban, Oroszországban, Olaszországban, majd Budapesten 1916 novemberében, s végül eljutott egy esztendővel később a New York-i Broadway-re is. Kálmán muzsikájáról itt az angol szövegkönyvet készítő P. G. Wodehouse nyilatkozta: "A Csárdáskirálynő nemcsak e tehetséges magyar ember művei közül emelkedik ki, hanem egyenesen minden idők legjobb zenéje!"

A történet egy reménytelennek látszó szerelemről szól. Edwin herceg rajong Szilviáért, a pesti orfeumcsillagért, de arisztokrata családja ellenzi ezt a rangon aluli kapcsolatot. A szülők mindent elkövetnek, hogy fiukat visszacsalják Bécsbe, hogy ott a neki megfelelő leányzót, Stázi komteszt válassza élettársául - ezért Vereczky Szilviának, a sanzonettnek Párizs-i szerződést intéznek. Ám a szerelmesek érdekében szövetkezik a kedves, bolondos Bóni gróf, az orfeum főpincére, Miska, valamint Feri bácsi, Bóni orfeumi barátja. Főképpen Ő mozgatja a szálakat: a pár jövőjének érdekében még egykori szerelmét, Edwin édesanyját is hajlandó leleplezni…

Fotógaléria