SZÍNÉSZEINK KÖZELRŐL


HARASZTI ELVIRA

A Fedák Sári Színházhoz 2019 januárjában kerültem. Elsőként Bessy-t, a kis tüzes szubrett lány szerepét játszhattam el a Leányvásár című operettből, majd sorra jöttek a szubrett szerepek, számos beugrás, ami tökéletes lehetőség volt arra, hogy fejlesszem repertoáromat és rengeteg új szerepet tanuljak meg.

A színház mellett jelenleg a Nívót Produkció és a Monarchia Operett társulatokban játszom, szubrett karaktereket, illetve egy hajón énekelek.

Azok közé a szerencsés emberek közé tartozom, aki nagyon szereti a munkáját és akkor igazán boldog, amikor színpadon lehet. Játékommal egy kis vidámságot szeretnék vinni az emberek szürke hétköznapjaiba, és erre remek hely ez a kis színház, ahol hétről hétre megnevettethetjük közönségünket.

A zene és a színház iránti szeretetem már egészen kicsi koromban kezdődött. Édesanyám vörös hajú, barna szemű lányt szeretett volna, aki zongorázik. Ez 12 évig tartott is, közben a régi, nagy operett filmeket megismertem, és elhatároztam, hogy ezzel mindenképpen szeretnék foglalkozni. Rögtön be is iratkoztam énektanárhoz és színjátszó körökbe is.

Párhuzamosan az állatszeretetem is hatalmas volt (ahogy még ma is). Egy időben kezdtem el a lovaglás, a zene és az írás-olvasás tanulását. Végül érettségi után a ló győzött (egy ideig), mivel elkezdtem a lótenyésztő agrármérnöki szakot. Ezalatt rájöttem, mennyire hiányzik a színpad, és úgy döntöttem, otthagyom ezt az irányt, és komolyabban kezdek foglalkozni az énekléssel.

Konzervatórium után felvételt nyertem a győri Zeneművészeti Egyetem klasszikus ének szakára, ahol a diploma félévemet töltöttem, emellett párhuzamosan a Pesti Broadway Stúdió első évfolyamos diákja lettem.

Úgy érzem, most igazán a helyemen vagyok. Az egyetemen kitanulhatom az éneklés magasiskoláját, a stúdióban pedig az operett és a zenés színház rejtelmeit. Remek tanároktól tanulhattam régen is és most is!