MARICA GRÓFNŐ

koncert-operett

Kálmán Imre:

MARICA GRÓFNŐ

koncert - operett

SZEREPOSZTÁS: 

Marica grófnő
ÚJHELYI ANDREA / BALOG TÍMEA

Populescu Dragomir Móric, herceg
ZSIGA LÁSZLÓ

Endrődy - Wittenberg Tasziló
SÁRKÁNY KRISZTIÁN

Liza, a húga
KISS RÉKA
Liebenberg Károly István
ÖLLER ROLAND
Kuddenstein-Chlumec Bozsena grófnő
UDVARIAS KATALIN/HALMI ILDIKÓ
Kudelka, a komornyikja
SZABÓ ANTAL

Manja, a cigánylány
CSEKE BRIGITTA
Csekkó, Marica öreg szolgája
LENDVAI ZSOLT/VÁLÓCZY ELEK


Közreműködik:
Fedák Sári Színház tánckara

Rendezte:
SÁRKÁNY KRISZTIÁN

A Decsényiek ősi birtokán gazdatiszti állást vállal egy Török Béla néven benutatkozó fiatalember. A magányos, kissé rosszkedvű, de határozott, jó kiállású férfi addigi életét gróf Endrődy-Wittenberg Tasziló néven élte, amíg rokonai - és ő maga is - nyakára nem hágott a családi vagyonnak.

Minderről mit sem tudva, egy szerelmi csalódástól feldúltan érkezik haza Bécsből a birtok szépséges úrnője, Marica grfónő. Talán konoksága az oka, de a grófkisasszony minden kérőjében hozományvadászt lát, ezért elhatározza, jó időre eltemetkezik a vidéki magány összetört szíveket gyógyító csendjében. Hogy csélcsap kérőit távol tartsa, alhíreszteli, hogy jegyese lett egy Zsupán Kálmán nevű - valójában nem létező - bárónak.

Marica és Török Béla gazdatiszt azonban olthatatlan szenvedéllyel egymásba szeretnek. Egy útjáról eltérített levél, a sohasemvolt Zsupán báró váratlan felbukkanása, a segíteni akaró barátok és rokonok kissé összekuszálják az eseményeket, még Marica és Tasziló szerelme is veszélybe sodródik, amikor váratlanul megérkezik Bozsena, Tasziló nénikéje...

ELŐADÁS KÉPEK