SZÍNÉSZEINK KÖZELRŐL


UJVARI GERGELY

Kárpátalján születtem, a jelenlegi Ukrajnában, egy magyarok lakta kis faluban. Nyolc éves voltam, amikor Kisvárda környékére költöztünk és itt jártam alapfokú zeneiskolába. Tenor kürtön tanultam, mi máson is tanulhatna egy tenor? Középiskolás éveim alatt egy amatőr színjátszó csapattal mutattunk be musicaleket és rockopera darabokat, nagy sikerrel. Így tehát eldőlt: ezzel fogok foglalkozni, énekes leszek, csak még nem teljesen körvonalazódott számomra az út! Közgazdasági középiskola után, a tanárképző főiskolán megkerestem egy énektanárt, mert bár jól ment az éneklés, éreztem, több kell a puszta adottságnál, tanulnom is szükséges! Kértem, tanítson meg musicalt énekelni, ő pedig azt felelte, hogy ő a komolyzenéhez ért, abban tud segíteni, jó lesz? Mondtam, jó!

Felvettek a debreceni Csokonai Színház kórusába, majd a Magyar Állami Operaház énekkarába is. Egy meghallgatást követően kezdtem szerepeket kapni az Operában, azóta is itt munkálkodom legtöbbet!

Nagyon szívesen játszom és énekelek vidéki színházakban vagy kisebb társulatokban, esetleg egy-egy produkcióra összeálló csapatokban, sok értékes emberrel lehet így találkozni!

Ezért is volt külön öröm számomra, amikor megkeresést kaptam a soroksári Fedák Sári Színháztól, mert itt is nagyszerű emberekből álló csapattal találkoztam, és nem utolsósorban, remek közönséggel! Remélem sok alkalom lesz még ennek a munkának a folytatására a jövőben!