A DZSUNGEL KÖNYVE

Dés László - Geszti Péter - Békés Pál:

A DZSUNGEL KÖNYVE

musical

SZEREPOSZTÁS: 

Maugli

BÉNYEI KRISTÓF

Balu

BARTOS DÁNIEL

Ká

H.VARGA TAMÁS

Sír Kán

KOVÁCS ÁLMOS

Bagira

GÉCZI ZSANETT

Túna

VIRÁG LILI

Akela

RÓZSA LILI

Kis Maugli

LENKEI CSANÁD


Rendező:

H. VARGA TAMÁS


Díszlettervező:

BARTHA KÁROLY ZSOLT

Műszaki vezető:
BALOGH BENEDEK

A Kipling-regény alapján készült rendkívül népszerű musical a dzsungelt, mint emberi társadalmunk tükörképét értelmezi. Ebben a valóságban az emberi tulajdonságokkal felruházott vadak létünk jobbik felét képviselik: kemények de őszinték, a dzsungel-társadalom a természet áthághatatlan, szigorú törvényei szerint él.

Az itt felnevelkedő Maugli megvívja nagy küzdelmeit, de az emberi társadalom számító, sokszor aljas erőivel szemben csaknem alulmarad. Ám egy, csak a homo sapiensre jellemző erő mégis visszahívja az emberek közösségébe: a szerelem. A darab megrázó fináléjában egy új emberpár, korunk Ádámja és Évája áll szemben a megváltásra váró világgal. Az izgalmas és szép jelenetek zenei világa megrázó, felemelő és sokszor ellenállhatatlan humorral teli. A dalok, a szövegek ironikus rétege fergeteges szövegpoénokkal, kiemelkedo zenei stílusparódiákkal valósul meg.

A dzsungel könyve azon ritka produkciók egyike, mely mindenekelőtt az ifjúságnak szól, ám életmodell-jellege minden korosztály számára alapvető felismeréseket, élményeket, katarzist nyújt.A Bohém Színjátszó és a Fedák Sári Színház koprodukciós előadása.