SZÍNÉSZEINK KÖZELRŐL


SZABÓ REBEKA

9 éves koromban kezdtem el közel kerülni a zenéhez, az énekléshez, amikor az általános iskolai énekkarba bekerültem. Később, mikor 14 évesen a továbbtanulás előtt álltam, fogalmam sem volt, milyen irányba akarok menni. Az énektanárom addig noszogatott, amíg elmentem a Patkós Irma Művészeti Iskola nyíltnapjára. Ott jöttem rá, hogy nekem a színház, a zene, az éneklés: szerelem. Ebben az intézményben tanultam/tanulom a színészetet, mint szakmát, itt tettem le az érettségimet 2018-ban, és itt is folytattam a tanulmányaimat OKJ-s képzésen. Az idei, 2020-as évben fogom letenni a szakmai vizsgámat.
15 évesen volt az első igazi színpadi élményem, amikor a Valahol Európában c. színdarabban statisztálhattam. Azóta a Patkós Irma Színház tagjának tudhatom magam, számos nagyobb szerepet is megkaptam, amiért iszonyatosan hálás vagyok. Amik a leginkább a szívemhez nőttek, az az István, a királyból Gizella és a Padlásból a Süni. 2016-tól a Szolnoki Szigligeti Színházban játszottam két évig.
A Fedák Sári Színházba úgy kerültem, hogy a Luxemburg grófja c. operettbe be kellett ugranom az anyakönyvvezető szerepébe. Nagyon kevés idő volt rá és hirtelen történt az egész, de a tapasztalataimat bevetve és a színészkollégák segítségével sikerült megugranom ezt a kihívást. Remélem lesz még alkalmam itt dolgozni, ebben a családias környezetben.
Mindenem a musical és az operett. A mi családunkban ez örökletes dolog.