WEBÁRUHÁZ FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK

Általános szerződési feltételek

1. Általános tudnivalók, feltételek

Az WEBNODE webáruházban történő vásárlás interneten, a www.fedakszinhaz.hu/felhasznalasi-feltetelek  webcímen keresztül lehetséges.
Áraink bruttó forintban értendők, melyek az ÁFA-t igen, de a szállítás költségét nem tartalmazzák! Megrendelést csak írásban (WEBNODE webáruházon keresztül, vagy e-mail-ben) fogadunk el!

2. A bemutatott termék

A vásárolt áruk jellemzőit a konkrét árucikk információs adataiból tudhatja meg részletesen.

3. Garancia, szavatosság

A megvásárolt termékekre valamennyi jótállási és szavatossági kötelezettség az Eladót terheli. A jótállás és szavatosság arra terjed ki, hogy a webáruházban megrendelt és az Eladó által leszállított termékek anyag - és gyártási hibáktól mentesek.

4. Rendelés, szállítás és fizetés

4.1. A megrendelést az Eladó csak akkor tekinti elfogadottnak, ha a vásárló a megrendelési űrlapon található mezőket maradéktalanul kitölti. Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért a Fedák Sári Színház /Sárkány Krisztián Miklós E.V./ felelősséget nem vállal.

4.2. Vásárlás, azaz a szerződéskötés menete a következő:
Vásárolni regisztrált partnereink tudnak. Amennyiben Ön új vásárlónk, regisztrációját meg tudja tenni rendelése összeállítása után is.

 • Keresse meg a megrendelni kívánt termékeket. Használja bátran a szűrőfeltételeket (termékcsoportra, dizájnra).
 • Kattintson a termékre, majd írja be a megrendelni kívánt mennyiséget!
 • Állítsa össze megrendelését a termékek kiválasztásával, a mennyiségek megadásával.
 • Amennyiben Ön már regisztrált partnerünk adja meg felhasználói nevét és jelszavát, amennyiben Ön még nem regisztrált partnerünk töltse ki a regisztrációs adatlapot.
 • Ellenőrizze adatait, ellenőrizze rendelését (kosarának tartalmát), fogadja el az Általános Vásárlási feltételeket és amennyiben minden rendben van, akkor kattintson az "Rendelés jóváhagyása" gombra!
 • Ezután munkanapokon maximum 2 órán belül megkapja az Eladó visszaigazoló e-mail-jét arra az e-mail címre, melyet regisztrációja során megadott.

Amennyiben szükséges, egyeztetés céljából az Eladó felveszi Önnel a kapcsolatot. Ha a rendelés egyértelmű és minden adat rendelkezésünkre áll, a termék(ek) pedig raktáron van(nak) akkor, azonnal átadjuk a termék(ek)et házhoz szállításra a Magyar Posta Zrt. cégnek. Ha a megrendelt árucikk jelenleg nincsen raktáron, akkor az Eladó felveszi Önnel a kapcsolatot és tájékoztatja a várható szállítási időről. Amennyiben közvetlenül telefonon adta le rendelését, akkor az az Általános Vásárlási Feltételek automatikus elfogadását vonja maga után!

4.3. Az WEBNODE webáruházon keresztül történt rendeléseket a rendszer tárolja. Amennyiben a későbbiekben meg kívánja tekinteni korábbi rendeléseit, akkor erre lehetősége van.

4.4. A web shopban szereplő termékek árváltoztatásának jogát az Eladó minden előzetes bejelentés nélkül fenntartja, beleértve az EUR/USD alapú import termékek árainak változását is. Nem vonatkozik ez a már megrendelt termékekre.

4.5. Kiszerelés egyeztetéskor a web shopban talált kiszerelések közül lehet választani, amennyiben ez nem nyújt Önnek segítséget vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

4.6. A megrendelt terméket az Eladó szerződött futárszolgálata 2-4 munka napon belül kiszállítja. A futárszolgálat hétköznap munkaidőben (08-17h) szállítja ki a megrendelt termékeket. A Magyar Posta Zrt. költsége: 200 Ft-tól - 5000 Ft-ig terjednek.

4.7. Utánvételes csomag esetén a fizetést Ön az áru átvételekor a szállítóval rendezi. Előreutalással is fizethet. Az előreutaláshoz szükséges bankszámlaszám: K&H Bank. 10403404-50526850-90881001. Az ilyen csomag, az utalás beérkezése után kerül feladásra!

5. A felelősség korlátozása

5.1. Az WEBNODE webáruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.

5.2. A Fedák Sári Színház /Sárkány Krisztián Miklós E.V./ semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:

 • Az Interneten küldött és / vagy fogadott bármilyen adat,
 • Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza az akadálytalan működését és a vásárlást,
 • Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon,
 • Bármely levél, amely elektronikus formában érkezett vagy bármilyen adat elvesztése,
 • Bármely szoftver nem megfelelő működése,
 • Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.

5.3. Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor online megtalálható a www.fedakszinhaz.hu honlapon.

6. Tájékoztató

A Fedák Sári Színház /Sárkány Krisztián Miklós E.V./ minden tőle telhetőt megtesz a webáruházban megjelenő adatok pontosságának biztosítása érdekében, azonban nem vállal garanciát az ott megjelenő ár- és termékadatok pontosságáért. A terméknevek és fotók kizárólag a beazonosítást szolgálják.

7. Elállás joga

7.1. A törvényi kötelezettségnek eleget téve 8 munkanapot adunk arra, hogy a vevő meggondolja magát. Amennyiben a megrendelt és kifizetett termék bármilyen okból nem nyeri el tetszését és visszaküldi a kézhez vételtől számított 8 munkanapon belül (vagy 8 munkanapon belül írásban jelzi felénk az elállás szándékát), áruházunk visszafizeti a termék árát. Ilyen esetben semmi más dolga nincs, mint visszajuttatni hozzánk a terméket, mi pedig a visszaszolgáltatást követő legkésőbb harminc napon belül visszatérítjük a csomag árát (természetesen akkor is, ha személyesen vette át a csomagot, ha pedig futárszolgálattal küldtük el a terméket, a szállítási költséget nem térítjük meg). Fontos, hogy a termék visszajuttatásával kapcsolatos szállítási díjak a vevőt terhelik! Ebben az esetben az Eladó követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak a megtérítését.
Ha a megrendelése után, de még a kiszállítás megkezdése előtt úgy dönt, hogy mégsem tart igényt a szállítandó termékre, úgy megrendelését addig az időpontig visszamondhatja, amíg a szállítás el nem kezdődik. Ebben az esetben a Megrendelőt semmilyen költség nem terheli.
A szállítás attól az időponttól kezdődik el, mikor a megrendelt termék a beszállítótól útnak indul. Rendelésének állapotáról érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon. (tel: +36 1 409 72 49, email: fedak.szinhaz@gmail.com .)
Az Eladó köti az elállást az eredeti csomagolás visszaküldéséhez, felbontatlanságához.
Az Eladó nem köti az elállást az eredeti számla visszaküldésének feltételéül.
Az elállás a következő feltételekkel gyakorolható:

 • Elállás esetén a termék bontatlan vagy bontott állapotban érkezhet vissza webáruházhoz. Utánvéttel visszaküldött terméket a webáruház nem vesz át.
 • A webáruház kizárólag sérülésmentes vagy a rendeltetésszerű használatot meg nem haladóan használt termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni. A webáruház követelheti a fogyasztótól a termékek nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését.
 • Elállásra vonatkozó igényt a vásárló e-mail-ben, postai úton írásban vagy személyesen jelentheti be. Az elállás akkor is érvényes, ha azt a 8. munkanapon küldik be.
 • Az elállást nem kell megindokolni.
 • A termék ellenértékét haladéktalanul, de legkésőbb a termék Eladóhoz való megérkezést követő 30 napon belül utalja vissza a vásárló által megadott bankszámlaszámra. A visszatérítés nem vonatkozik a termék a vásárló részére történő kiszállítási költségekre.
 • A visszaküldött termék webáruház részére történő visszajuttatásának költségei a vásárlót terhelik. Amennyiben a vásárló nem a jelen ÁSZF és a jogszabályok szerint közli és gyakorolja elállási jogát úgy a webáruház a vételárat nem téríti vissza, azonban - előzetes egyeztetést követően - mód van a termék visszaküldésére a vásárló részére. Ennek az újbóli kiszállításnak a költségei a vásárlót terhelik.

A távollévők között kötött szerződésről szóló 17/1999.(II.5.) Kormányrendelet (a továbbiakban Korm. rend.) tartalmazza az elállási jog gyakorlásának feltételeit:

 • a fogyasztót indoklás nélküli elállási jog illeti meg (Korm. rendelet 4. § (1) bek),
 • ez a jog a termék átvételétől (Korm. rendelet 4. § (2) bek. a) pont) számított 8 munkanapon belül gyakorolható (Korm. rendelet 4. § (1) bek),
 • a fogyasztó írásban történő elállása esetén elegendő, ha nyilatkozatát az elállási határidőn belül elküldi (Korm. rendelet 4. § (4) bek.),
 • a vállalkozás a fogyasztó által kifizetett összeget legkésőbb 30 napon belül fizeti vissza (Korm. rendelet 4. § (5) bek.),
 • a fogyasztó kizárólag az áru visszaküldésének költségeit viseli (Korm. rendelet 4. § (6) bek.),
 • a vállalkozás követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését (Korm. rendelet 4. § (6) bek.).

7.2. A Megrendelő nem gyakorolhatja az elállási jogát olyan termék értékesítése esetén, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasítására vagy kifejezett kérésére állítottak elő.

8. Amennyiben reklamációja van...

Az WEBNODE webáruházunkban vásárolt termékeinkre ugyanolyan szavatosságot biztosítunk, mint egyéb vásárlás során. Reklamáció esetén keressen meg minket és panaszát a legrövidebb időn belül orvosoljuk!

Milyen módon tehet panaszt:

Leggyorsabb a telefonos értesítés, amit munkanapokon 10:00-16:00 óra között tehet meg ügyfélszolgálati elérhetőségünkön ( +36 1 409 72 49) vagy az Ön személyes értékesítő kollégájánál (erről Önt regisztrációja után értesítettük);

E-mail-en ( fedak.szinhaz@gmail.com ), amire 24 órán belül válaszolunk, igény szerint felhívjuk Önt;

Írhat nekünk postai levelet (1238 Budapest, Hősök tere 21.), amiben részletesen leírhatja panaszát.

Reklamációja során minden felmerült költségét megtérítjük, amennyiben az jogos.
Cégünk az árváltoztatás jogát fenntartja!
Oldalunkon találtható elírásokért és technikai hibákért felelősséget nem vállalunk.

9. Szerződéskötésre vonatkozó jogszabályok

8.1. Az Eladó tájékoztatja a Megrendelőt, hogy megrendelésének elektronikus úton történő elküldése, majd ennek a Fedák Sári Színház /Sárkány Krisztián Miklós E.V./ részéről történő elfogadása és visszaigazolása a Ptk. vonatkozó szabályai szerint írásban kötött szerződéskötésnek minősül. (Ptk. 214§). szerződéskötés nyelve magyar. Az Ektv. Speciális szabályokat is megfogalmaz az elektronikus szerződéskötés technikai feltételinek vonatkozásában. A szolgáltató köteles az igénybe vevő megrendelésének beérkezését az igénybe vevő felé elektronikus úton haladéktalanul visszaigazolni. Amennyiben e visszaigazolás az igénybe vevő megrendelésének elküldésétől számított, legkésőbb 48 órán belül az igénybe vevőhöz nem érkezik meg, az igénybe vevő mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól.
Ha a szállítás megkezdéséig megrendelését nem vonta vissza és a leszállított árut nem veszi át, úgy a Fedák Sári Színház /Sárkány Krisztián Miklós E.V./ kártérítési igényt támaszthat Önnel szemben az 1959.évi IV. törvényben ( Ptk. XXV. fejezet ) meghatározott szerződésszegésre vonatkozó szabályai szerint.
8.2. A szerződéskötésre vonatkozóan a Távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet valamint a PTK. 214 §-a az irányadó.

10. Megjelenés

Az oldalon megjelenő termékképek színben, formában, méretben bizonyos fokig eltérhetnek a bemutatott képtől. Az Eladó törekszik rá, hogy a kép tükrözze a termék valóságos megjelenését, de bizonyos esetekben ez eltérő lehet. (az Eladó biztosítja a termék minőségét, még ha a fotója el is tér a www.fedakszinhaz.hu oldalon lévőtől) Ha nem biztos a termék kinézetét illetően, érdeklődjön az Eladó ügyfélszolgálatán.

11. Adatvédelmi elveink

Az WEBNODE webáruház üzemeltetője, a Fedák Sári Színház /Sárkány Krisztián Miklós E.V./. (továbbiakban: Szolgáltató) az WEBNODE webáruház felületén, valamint az ehhez kapcsolódó tevékenysége során a Felhasználói adatok kezelésében az 1992. évi LXIII. Törvény, a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról; az 1995. évi CXIX. Törvény, a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről; az 1998. évi VI. törvény, az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során az alábbi adatkezelési szabályokat érvényesíti:

 • A Felhasználók hozzájárulnak, hogy a Szolgáltató kezelje a Felhasználók adatait. A Szolgáltató kijelenti, hogy Felhasználói által megadott minden adatot, bizalmas információt, tényt bizalmasan kezel. Szolgáltató ugyanakkor fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben Felhasználóval szemben a szolgáltatással való visszaélés vagy egyéb bűncselekmény gyanúja merül fel, annak személyes adatait az illetékes hatóságok számára átadja.
 • Felhasználói számára a Szolgáltató lehetőséget biztosít, hogy a róluk tárolt adatokat bármikor megtekinthessék, szükség esetén módosíthassák, vagy regisztrációjukat törölhessék, ezzel biztosítva az adatbeviteli hibák kijavításának lehetőségét.
 • Az adatok egyéb célra csak az érintett kifejezett írásbeli hozzájárulásának megadása esetén kerülnek felhasználásra.
 • A Felhasználói adatokba kizárólag a Szolgáltató erre jogosított munkatársai tekinthetnek bele. A Felhasználókról tárolt adatokat (beleértve az e-mail címet is) a Szolgáltató harmadik fél számára nem szolgáltatja ki.
 • Az oldal szolgáltatásaiban való részvétel önkéntes. A Szolgáltató kötelezi magát, hogy semmilyen szankciót nem érvényesít azon Felhasználóval szemben, aki a nem kötelező adatszolgáltatást megtagadja.
 • A Szolgáltató gondoskodik arról, hogy szolgáltatásai révén a Felhasználókról megszerzett adatok felhasználása megfeleljen a mindenkor hatályos magyarországi jogszabályoknak.
 • A Szolgáltató vállalja, hogy a rendelés során a Felhasználók által megadott e-mail címekre nem küld levelet, kivéve az WEBNODE webáruház szolgáltatásaihoz kapcsolódó tájékoztató anyagokat tartalmazó e-maileket, melyek fogadásába a tagok rendelésükkel beleegyeznek. A vásárlónak lehetősége van arra, hogy az adatainak marketing célokra történő felhasználását ne engedélyezze. Ezt e-mailben kérheti az Eladótól az fedak.szinhaz@gmail.com címen.
 • A Szolgáltató minden tőle elvárható intézkedést megtesz az adatok biztonságos őrzésére, de nem vállal felelősséget az adatok megrongálódásáért, megsemmisüléséért vagy illetéktelen kezekbe kerüléséért műszaki hiba, természeti csapás, terror- vagy bűncselekmény esetén.
 • A Szolgáltató megtesz minden tőle elvárható intézkedést, hogy az oldalaihoz való hozzáférés folyamatos és hibamentes legyen, de nem vállal felelősséget az esetlegesen fellépő hibákért, mely az oldalak nem megfelelő működését és/vagy esetleges adatvesztést okoz.

Az adatkezelő adatai megegyeznek az alábbiakban feltüntetett Cég adatokkal.

12. Cégadatok

Cégnév: Fedák Sári Színház /Sárkány Krisztián Miklós E.V./

Cím: 1239 Budapest, Fakopács utca 27.

Telefon: +36 1 409 72 49

E-mail: fedak.szinhaz@gmail.com

Adószám: 69481918-1-43

Nyilvántartási szám: 53247506

Bankszámlaszám: K&H 10403404-50526850-90881001

Egyéb információkért hívja a +36 1 409 72 49-as telefonszámot! A további, Internetes vásárlásokhoz kapcsolódó jogszabályokról tájékozódhat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal weboldalán!